Excursies-in-sharm-el-sheikh.nl
Home » Sharm el Sheikh - Sinai

 

Sharm el Sheikh - Sinai                 

                                                                           

De Sinai is een indrukwekkend schiereiland dat Azië met Afrika verbindt.

 

Door deze centrale ligging werd dit gebied in het verleden meerdere malen gebruikt als vechtarena. De woestijn ligt aan de Mediterrane kust en loopt door langs de Rode Zee tot het uiterste puntje Sharm el Sheikh met het bekende Ras Mohamed. Hier bloeit het toerisme en is de ‘woestijnstilte’ ver te zoeken.

 

Langs de kustlijn van de Rode Zee vindt u een aangenaam vlak landschap terwijl het midden wordt gekenmerkt door een wilde, ongestructureerde omgeving met prachtige bergtoppen die de Rode Zeebergen overtreffen. De hoogste piek van Egypte is de 2642 meter hoge Gebel Katerina (‘gebel’ staat voor ‘berg’). Een overnachting is in de Sinai een beleving op zich; turen vanuit uw slaapzak naar de sterrenhemel is een mooie ervaring.

 

Iets wat u zeker zal opvallen en nog lang bij zal blijven na uw reis naar Egypte is de spontaniteit en vriendelijkheid van de Egyptenaren. De Egyptenaren lachen u tegemoet tijdens uw verblijf in dit gemoedelijke land. U zult vaak (in het Engels) worden gevraagd waar u vandaan komt en hoe het met u gaat. Dit is zeer typerend voor de bevolking van het land van de Nijl.